Granolacups met ijs
Granolacups met ijs

Ingrediënten voor 6 granolacups (20 minuten)

  • 160 gr granola
  • 30 gr pindakaas of amandelpasta
  • 2 el kokosolie
  • 1 el agavesiroop of honing
  • Vanille ijs
  • Optioneel: chocoladeschilfers / chocoladesaus

Verwarm de pindakaas, de kokosolie en agavesiroop in een steelpannetje op een laag vuur. Laat deze ingrediënten smelten en meng ze goed.
Neem een grote ronde mengkom.
Stort er de granola in en vermeng het papje en de granola met een spatel zodat alles goed aan mekaar kleeft.
Verdeel het mengsel over 6 (silicone) muffinvormen, druk goed aan en maak in iedere cup een kuiltje met de onderkant van een soeplepel.
Zet weg in de diepvries.

Snij vers fruit en verdeel het over de borden.

Neem de granolacups uit de diepvries en plaats ze op de borden.
Rol een bolletje ijs en leg het ijs in de cup.
Werk eventueel af met chocoladeschilfers of warme chocoladesaus.

Warme chocoladesaus maak je eenvoudig door 50 gr chocolade te smelten en te verdunnen met melk of room tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

De cups kan je een maand in de diepvries bewaren.

Ik gebruikte granola met framboos en cacao van Lola Granola.