Granola van gepofte spelt en pitten met gebakken appeltjes
Granola van gepofte spelt en pitten met gebakken appeltjes

Lekker als voedzaam tussendoortje of gezond ontbijt.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 appels - 300 g (plantaardige) kokosyoghurt - bessen naar keuze - 2 kl vetstof - 4 el granola met gepofte spelt en pitten. Optioneel: gember / kaneel en honing.

Bereiding:

Was de appels, schillen hoeft niet. Snij de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snij ieder kwart nog eens in 4 stukken. Was de bessen.

Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en smelt er de vetstof in. Voeg de appelschijfjes toe en laat deze op een zacht vuurtje bakken. Voeg optioneel een snuifje gemberpoeder of kaneelpoeder en 1 el honing toe. Laat de appeltjes een vijftal minuten bakken, tot ze zacht zijn.

Verdeel de yoghurt over 2 mooie schalen. Verdeel er de gebakken appel en de bessen over. Werk af met granola.

Ik gebruikte granola met gepofte spelt en pitten van Lola Granola.