Granola van gepofte spelt en pitten met gebakken appeltjes
Lekker als voedzaam tussendoortje of gezond ontbijt.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 appels - 300 g (plantaardige) kokosyoghurt - bessen naar keuze - 2 kl vetstof - 4 el granola met gepofte spelt en pitten. Optioneel: gember / kaneel en honing.
Bereiding:
Was de appels, schillen hoeft niet. Snij de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snij ieder kwart nog eens in 4 stukken. Was de bessen.
Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en smelt er de vetstof in. Voeg de appelschijfjes toe en laat deze op een zacht vuurtje bakken. Voeg optioneel een snuifje gemberpoeder of kaneelpoeder en 1 el honing toe. Laat de appeltjes een vijftal minuten bakken, tot ze zacht zijn.
Verdeel de yoghurt over 2 mooie schalen. Verdeel er de gebakken appel en de bessen over. Werk af met granola.
Ik gebruikte granola met gepofte spelt en pitten van Lola Granola.