Romige plattekaas met vijgen, granola en noten
Romige plattekaas met vijgen, granola en noten

Ik hou van warm geserveerde vijgen en nog liefst van al verwerkt in een ontbijt, dessert of bij de lunch.

Het recept neemt 10 minuten van jouw kostbare tijd in 's ochtends maar je krijgt er een vullend gezond ontbijt voor in de plaats.

Elke

Ingrediënten voor 2 personen:

400 gr plattekaas, yoghurt of een zuivel alternatief - 2 kl amandelextract - 2 kl honing - 6 vijgen - 2 peren - 2 handvol blauwe bessen - 4 el granola - 2 el grofgehakte noten - kokosolie of een andere vetstof.

Bereiding:

Verwarm een bakpan met anti-kleeflaag op het vuur en laat er de vetstof in smelten.
Snij de peren in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snij dan in kleinere stukken.
Snij het kopje van de vijgen, dat is hard en niet lekker. Snij de vijgen in 4.
Klop de plattekaas (of yoghurt) romig, samen met het amandelextract. Als je dat wenst, dan kan je de plattekaas (of yoghurt) wat zoeter maken.

Als de vetstof gesmolten is, voeg dan de vijgen en de stukjes peer toe. Bedruip met de honing en keer het fruit regelmatig om zodat het niet aanbakt. Bak het fruit op een zacht vuur gedurende een 5-tal minuten. Bak de laatste 2 minuten ook de blauwe bessen mee. Het mag geen moes worden dus laat het niet te lang op het vuur staan.

Verdeel de plattekaas over 2 kommen. Schik er het warm fruit over. Werk af met granola en extra noten.