Chocolade mugcake met granola
Chocolade mugcake met granola

Een superdeluxe supersnel ontbijtje waar je even mee verder kan!

Ingrediënten voor 2 personen:

80 g havermout - 2 bananen - 2 eieren - 1 el cacaopoeder - 1 tl bakpoeder - vetstof - 2 el granola - optioneel: fruit voor erbij, zoetstof

Ook nodig: 2 mokken - hakmolen, blender of staafmixer

Bereiding:

Mix de havermout, bananen, eieren, cacaopoeder en bakpoeder in de hakmolen, blender of met de staafmixer. Het mengsel moet niet persé glad zijn, ik heb graag nog wat structuur van de havermout. Voeg na het mixen de granola toe en meng goed. Proef of het zoet genoeg voor jou is. Je kan eventueel wat zoetstof, extra suiker of honing toevoegen.

Vet de mokken licht in met wat vetstof (om te voorkomen dat de cake aan de randjes blijft hangen).

Verdeel het mengsel over 2 mokken. Zet in de mircrofolfoven op 600W gedurende 2.5 à 3 minuten. Met een satéstokje kan je nagaan of de cake doorbakken is, prik met het stokje in het midden van de cake. Als er niets achterblijft op het stokje dan is je cake klaar.

Serveer warm of lauw. Voor het serveren werk je af met wat vers fruit

Ik gebruikte granola met noten en pitten van Lola Granola.