Cheesecake ontbijttaartje
Cheesecake ontbijttaartje

Een leuk ontbijtje dat de avond ervoor al klaarmaakt. Amper 10 minuutjes werk en de dag erna genieten!

Ingrediënten voor 2 personen:

70 g granola met gepofte spelt en pitten - 125 g skyr met aardbeien of aardbeienkwark - 125 g kwark of plattekaas - 1 gelatineblaadje - kokend water - 1 el honing - aardbeien

Ook nodig: springvorm 14 cm - klopper

Bereiding:

Week het gelatineblaadje 10 minuten in koud water. Breng wat water aan de kook.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Verdeel de granola over de bodem en druk goed aan. Meng de 2 soorten kwark en de honing onder mekaar. Neem een klein kommetje en doe daarin 2 el kokend water. Knijp het gelatineblaadje uit en meng met het kokend water tot het volledig opgelost is. Voeg de opgeloste gelatine toe aan de kwark en meng goed met een klopper.

Giet het kwarkmengsel over de granolabodem. Zet weg in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven, best een hele nacht.

Voor het serveren werk je af met de aardbeien.

Ik gebruikte granola met gepofte spelt en pitten van Lola Granola.