Granola, boekweit en chocolade

Een ontbijtrecept met smaak dat je energie geeft zodat je klaar bent voor de dag.  Dit ontbijt bereid je ‘s avonds al voor.  De dag zelf heb je nog maar weinig werk, behalve alles samenvoegen.  Ik maak het ineens voor 2 dagen en bewaar de tweede portie in de koelkast.  Extra tijdswinst voor dag 2, dus extra tijd om rustig wakker te worden en te genieten van dit lekker papje.

De dag zelf heb je nog maar weinig werk, behalve alles samenvoegen.

Elke

Ingrediënten voor 2 personen:

50 g boekweit – 1 glas water – 1 tl cacaopoeder – 225 g (plantaardige) melk – 1/2 tl kaneelpoeder – 120 g Griekse yoghurt (of Skyr of een alternatief) – 2 el chiazaad – vers fruit naar keuze – 1 banaan – 4 el granola

Bereiding:

De avond voordien: zet de boekweitkorrels in een potje en zet ze onder water. Dek af en laat een nacht in de koelkast weken. Meng in een ander potje het chiazaad met 100 g (plantaardige) melk. Dek af en laat een nacht in de koelkast wellen. Snij de banaan in stukken, verpak de stukjes in een diepvrieszakje en zet ze een nacht in de diepvries.

De dag zelf: spoel de boekweitkorrels af en doe ze in de beker van een blender. Voeg de diepgevroren banaan toe alsook de cacao en de kaneel. Voeg daarbij 125 g plantaardige melk en blend.
Verdeel het mengsel over 2 glazen. Verdeel daarover het gewelde chiazaad. Verdeel er de helft van het fruit over. Giet er een laagje yoghurt over en werk af met de rest van het fruit en granola.

Tags
Categorie
Bericht delen

Beantwoorden

Onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

To Top
Product werd toegevoegd